Vaativa järviretki Saimaalla

  • to-su 25.28.7.2024
  • Luonteri

Tämän kesän vaativa melontaretki suuntautuu Saimaan Luonterille. Luonterin suuri selkä ja kallioiset saaret ovat yksi Suomen kauneimpia luontoalueita, ja se toimii myös yhtenä harvinaisen saimaannorpan kotisijoista. Luonterin järvialue on Saimaa Geoparkin luonto- ja kulttuurikohde. Melontamatkat ovat ajopäivinä alle 10 km ja täysinä melontapäivinä 25-35 km. Yöpymiset ovat eri leiripaikoissa ilman palveluja saunaa lukuun ottamatta.

Lähdemme torstaina aamulla ja matka järjestetään kimppakyydein mahdollisuuksien mukaan. Ajomatka Kokkola - Anttola n. 6 h. Lähdemme vesille Anttolan venesatamasta, josta matkaa ensimmäiseen leiripaikkaamme Korvensaareen on noin 7 km. 

Perjantaina ja lauantaina teemme pitkät päiväretket, joille osallistumisen vaatimuksena on vähintään 6 km/h matkavauhti, kykyä meloa aallokossa ja kovassakin tuulessa sekä pelastautumistaidot (näitä voit treenata 16.7. pelastautumisharjoituksissa). Perjantaina on kelit huomioon ottaen tarkoitus käydä vierailemassa mm. Neitvuorella, joten hyvät jalkineet ovat tarpeen.

Luonterin retki on yksi kesän pääretkistä, jota seura tukee rahallisesti max. 25€/osallistuva jäsen. Tuki käytetään vuokrasaunaan ja ylijäävä osa polttoainekustannuksiin.

Ilmoittaudu pe 19.7. mennessä kuvien alapuolella olevalla lomakkeella.

Lisätietoja retkestä antaa:

- Susanna Virkkala puh. 0503775392

- Mari Mäenpää puh. 0503230437

 

Faktoja Luonterista

Ilmoittautuminen Luonterin retkelle

Olen Keski-Pohjanmaan Retkimelojat ry:n jäsen

Lähetettyäsi ilmoittautumisen, saat lähettämäsi tiedot myös sähköpostiisi. Tarkista tiedot ja ota yhtettä retken vetäjään, jos huomaat virheitä antamissasi tiedoissa. Jos et saa sähköpostia, ei ilmoittautumisesti ole rekisteröitynyt - lähetä tällöin ilmoittautuminen uudelleen!