Melontakurssit

Keski-Pohjanmaan Retkimelojat järjestää melonnan peruskursseja vuosittain. Järjestettävä peruskurssi on Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän mukainen Meloja 1 -peruskurssi (EPP1).

Järjestämämme peruskurssin käymällä pääsee automaattisesti seuramme jäseneksi kurssivuoden ajaksi. Näin on hyvä jatkaa melontakokemuksen kartuttamista turvallisesti yhdessä muiden kanssa meloen.

Melonnan peruskurssien lisäksi järjestämme vaihtelevasti myös muita Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän mukaisia koulutuksia sekä taitokoejärjestelmän mukaisia taitokokeita. Myös muita koulutuksia järjestetään tarpeen sekä jäsenistön toiveiden mukaan.

Kurssien käymisen lisäksi on hyvä harjoitella jatkuvasti erityisesti turvallisuustaitojen sujuvaa hallintaa. Järjestämme vuosittain useampia pelastautumistaharjoituksia, joihin toivomme jäsenistömme osallistuvan aktiivisesti.

Kaatuneen melojan pelastusharjoittelua Elbassa.

Talvisin harjoitellaan Kokkolan Uintikeskus VesiVeijarissa perustekniikoita, turvallisuuteen liittyviä asioita ja muun muassa eskimokäännöstä.

Harjoittelua Meriturvan altaassa Lohjalla.