Helppo yhden yön retki

  • la-su 13.14.8.2022
  • Larsmo

Kiinnostaako melontaretkeily, mutta oma kokemattomuus mietityttää? Tälle retkelle voit osallistua, vaikka sinulla olisi melontakokemusta vain vähän etkä olisi yöpynyt luonnossa koskaan aiemmin. Ei haittaa vaikket omistaisi kaikkia tarvittavia välineitäkään – saat ne lainaksi. Käymme läpi melontaretken varustelistaa ja kajakin pakkaamista ennen retkeä ma 8.8. klo 18 vajalla. Vesitiiviitä pusseja (kuivapusseja) on kuitenkin hyvä hankkia omaksi jo hyvissä ajoin ennen retkeä.


Retkipäivänä kokoonnumme vajalle puolilta päivin ja pakkaamme trailerin. Lähdemme melomaan Fällskärin venesatamasta, päämääränä Norra Hamnskär. Matkan pituus on n. 10–15 km reittivalinnasta riippuen. Voimme myös pitää maataukoja tarpeen mukaan, esimerkiksi Stockö Sandgrundet ja Remmargrundet ovat näkemisenarvoisia paikkoja. Norra Hamnskär on GSF:n vierassatama, jossa käytössämme on sauna, grillipaikka ja puucee https://www.mustakari.fi/8120/retkisatama


Norra Hamnskärissä tutustumme erilaisiin majoitteisiin ja kokoamme yhdessä sopivat nukkumapaikat kaikille. Kokkaamme yhteisen illallisen, saunomme ja nautimme hämärtyvästä kesäillasta. Ruokailua varten keräämme osallistujilta 10€ maksun.


Sunnuntaiaamuna tutustumme erilaisiin ruuanlaittovälineisiin ja voimme keittää puuro-/teevettä ja kahvia muutamalla eri trangialla. Aamupalan ja kajakkien pakkaamisen jälkeen palaamme takaisin Fällskäriin. Tarvitset retkelle mukaan välipalaa melonnoille sekä ilta- ja aamupalatarvikkeet. Juomavettä kannattaa varata mukaan vähintään pari litraa per päivä.


Retken vetäjinä toimivat Mari Mäenpää (puh. 0503230437) ja Susanna Virkkala (puh. 0503775392). Retkelle otetaan mukaan 10 melojaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa 16.7. Osallistujien tulee suorittaa kalustomaksu ja varata seuran kalustovarauskalenterista itselle kulkupeli (www.kprm.fi/uutiset/jasenmaksut-2022/).