Kesäretki Orrskär

  • pe-su 14.16.6.2024
  • Luoto

Kuumat rantahiekat kutsuu! Matalan kynnyksen kesäretki kaikille jäsenille aloittelijasta konkariin. Kohteena konkareille tuttu, kokemattomammille kokemuksen arvoinen Luodon saariston Orrskär.

Retkelle lähdetään töiden jälkeen perjantaina. Jos tarvitset kyydin tai seuran kalustoa, tule viimeistään klo 17 vajalle pakkaamaan. Jos sinulla on oma kalusto, voit tulla myös suoraan Sonamon satamaan, josta vesille lähtö noin klo 18.30. Melontamatka Sonamosta Orrskäriin on suojainen ja alle 5 km pitkä. Saareen voi tulla myös omalla aikataululla osallistuen retkelle vain osaksi aikaa tai vaikka piipahtaa vain iltamelonnalla perjantaina tai lauantaina.

Kesäretkellä yöpyminen perjantaista sunnuntaihin Orrskärin rantahiekan tuntumassa. Lauantaina tehdään päiväretki Mässkäriin, jossa on mahdollisuus joko syödä ravintolan lounas tai muuta tarjolla olevaa, tai omia eväitä. Päiväretken pituus on noin 25 km. Myös lyhyempi päiväretki on mahdollista tehdä, sopivia reittejä riittää! Lauantaina melonnan jälkeen valmistetaan yhdessä retkimelojen perinteen mukaan kimpparuoka, jonka ainekset seura tarjoaa. Illan kruunaa telttasauna.  

Sunnuntaina melotaan takaisin Sonamoon, ja jos intoa riittää, osallistujat voivat tehdä myös pienen päivämelonnan saariston suojissa. Paluumatkalla on mahdollista nauttia välipalaa Köpmanholmenin ravintolassa.

Tarvitset retkelle mukaan ruoanlaittovälineet, majoitusvälineet ja omat eväät (lukuun ottamatta lauantain kimpparuokaa), uikkareita ja peseytymisvälineitä unohtamatta. Vettä kannattaa varata mukaan vähintään pari-kolme litraa per päivä.  Saaresta löytyy grillikatos, laavu, puucee ja mahtavat rantakalliot illanistumista ja ruoanlaittoa varten. Jätehuoltokin saaressa on, mutta me tuomme mukanamme sen, minkä saareen viemmekin. Jos retken aikaan on voimassa metsäpalo- tai ruohikkopalovaroitus, ei avotulta voi tehdä, vaan ruoanlaitto täytyy tapahtua retkikeittimillä.

Tietysti tarvitset retkelle mukaan melontavarustuksen. Jos et omista omaa kalustoa, varaa seuran kalustovarauskalenterista itsellesi kulkupeli ja muista suorittaa kalustomaksu. Yhteislähtöön osallistuville järjestetään kaluston kuljetus Sonamoon seuran trailerilla, jos tarpeellista. Ilmoittautuneet liitetään retken omaan WhatsApp-ryhmään, missä sovitaan retken yksityiskohdista. 

Retken päävetäjänä toimii Janne Lehtinen (045-840 8493). 

Retki on yksi seuran kesän pääretkistä. Retkeä tuetaan rahallisesti seuran retkibudjetista maksimissaan 25€/osallistuva seuran jäsen. Lähisaariston retkillä ei pääsääntöisesti ole ruoan lisäksi juuri muita kuluja ollut, joten siksikin hyvän ruoan perinne on leimannut tätä retkeä.

Ilmoittautuminen to 13.6. klo 12 mennessä!

Ilmoittautuminen kesäretkelle

Olen Keski-Pohjanmaan Retkimelojat ry:n jäsen
Lähden mukaan
Varaan keittolounaan Mässkärissa (omakustanteinen 18 €)

Lähetettyäsi ilmoittautumisen, saat lähettämäsi tiedot myös sähköpostiisi. Tarkista tiedot ja ota yhtettä retken vetäjään, jos huomaat virheitä antamissasi tiedoissa. Jos et saa sähköpostia, ei ilmoittautumisesti ole rekisteröitynyt - lähetä tällöin ilmoittautuminen uudelleen!