Meloja 2 -taitokoe

  • pe 4.6.2021 klo 1517

EPP taitokoe - Euro Paddle Pass

Euro Paddle Pass on eurooppalainen melontayhteisö, jonka jäsen myös Suomen melonta- ja soutuliitto on. Muut jäsenmaat ovat Ranska, Irlanti, Englanti, Slovenia, Ruotsi, Tanska, Saksa, Norja ja Italia.

EPP-järjestelmä mittaa melojan henkilökohtaista taitotasoa. Tavoitteena on luoda kaikissa jäsenmaissa hyväksytyt ja keskenään vertailukelpoiset melonnan taitokokeet, jolloin tasovaatimukset esimerkiksi retkien suhteen ymmärretään kaikissa jäsenmaissa samalla tavalla.

Euro Paddle Pass toimii myös osana Suomen melonta- ja soutuliiton koulutusohjelmaa. Suomessa 2- ja 3-tason taitokokeet ovat nimeltään Meloja 2 ja Meloja 3. Lue lisää EPP-järjestelmästä. Nämä taitokokeet ovat myös ennakkovaatimuksena melontaohjaaja- ja melontaopaskursseille. 


Katso tästä (pdf): sisältö – suoritusohjeet

Osallistujamäärä: korkeintaan 8

Aika ja paikka: 4.6.2021 klo 15.00-17.00. Kokkola. Tarkka paikka ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

Tutkinnon vastaanottaja: Anssi Nupponen, Rolling Kayak

Hinta: 55 €

Lisäksi taitokokeen hyväksytysti suorittaneille rekisteröinti ja Meloja 2-kortti Suomen Melonta- ja soutuliitolta hintaan 12 €. Keski-Pohjanmaan Retkimelojat ry:n jäsenille seura maksaa kortin ja rekisteröinnin.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!


Meloja 2 kajakki (EPP2)

2-tason taitokokeessa testataan kajakin peruskäsittelytaitoja. Varusteina kajakki, kaksilapainen mela, kelluntaliivit, aukkopeitto sekä olosuhteisiin sopiva muu varustus.

2-tason taitokokeen suorittanut meloja hallitsee hyvin kajakkimelonnan perustaidot.

Kokeeseen osallistuvan tulisi osata seuraavat taidot sujuvasti:

- Eteenpäin- ja taaksepäin melonta sekä pysäytys
- Kajakin ohjaaminen haluttuun suuntaan
- Sivuttain melonta
- Alatuki ja kaatumisen estäminen
- Pelastautuminen
- Kaluston käsittely ja kuljetus