Seuran toiminta poikkeustilanteessa

18.5.2021

Keski-Pohjanmaan Retkimelojat ry:n hallitus kokoontui 17.5.2021 suunnittelemaan pian alkavan kauden toimintaa. Harrastustoiminta on aloitettu, mutta myös vajaprojekti vaatii edelleen jäsenistön työpanosta.

Kaikki toiminta, talkoot ja harrastustoiminta, tulee järjestää turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Seuratoiminta järjestetään edelleen erityisjärjestelyin, jotta harrastaminen voi jatkua ja pääsemme tilanteen parantuessa vähitellen normaalitoimintaan.

Turvavälien toteutumisesta ja hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia kaikessa toiminnassa!

Merellä voimme liikkua melonnoilla väljästi, mutta myös vajalla talkoissa tai tavaraa noutaessa, autosiirtymissä, rantautumisissa, vesille mennessä, yms. tilanteissa tulee huolehtia turvavälien toteutumisesta.

Toimintaan osallistuvien tulee toimia seuraavasti:
- Osallistut toimintaan vain täysin terveenä
- Saavut paikalle ajoissa, jotta varusteet voidaan hakea vajasta ilman ruuhkaa
- Sisätiloissa tai jos turvavälejä ei voida toteuttaa, käytetään maskia
- Kimppakyytejä melonnoille toteutetaan harkitusti, mieluusti vain oman perhekunnan kesken
- Yhteistä omaisuutta kosketellaan vain puhtain käsin - desinfioi kätesi vajaan astuessa ja palautettuasi välineet.

Vajalta löytyy kertakäyttömaskeja, käsidesiä sekä kaluston desinfiointiin ainetta. Tehdään harrastuskesästä yhdessä turvallinen!

Talkoita suoritetaan hallitun kokoisissa ryhmissä. Kerrallaan talkoisiin osallistuva ryhmäkoko voi olla korkeintaan sen hetkisen alueellisen, sisätiloihin annetun, kokoontumissuosituksen suuruinen. Paikalle vajatalkoisiin tullaan vain ennalta sovitusti, että ryhmäkokoa voidaan hallita (Vajatalkoot-Whatsapp-ryhmä).

Seuran tapahtumakalenteria toteutetaan suunnitellusti. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista suunniteltuihin tapahtumiin ilmoitetaan etukäteen osallistujille. Mahdollisista muutoksista kalenterissa oleviin, ennakkoilmoittautumista vaativiin, tapahtumiin tiedotetaan ilmoittautuneille osallistujille hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua.

Jos olet ilmoittautunut toimintaan, mutta sairastut, ilmoita asiasta tapahtuman vetäjälle etukäteen, äläkä saavu paikalle!

Hyvää harrastuskesää kaikille!