Melonnan peruskurssit 2020

28.6.2020

Melontaa voi harrastaa monella tapaa, mutta harrastuksen alku ja ensimmäiset melanvedot on parasta ottaa ohjatusti melonnan peruskurssilla. Peruskurssilla meloja pääsee nopeasti kiinni harrastuksen ytimeen. Omia varusteita ei tarvitse, kaiken saa kurssin järjestäjältä. Peruskurssin käynyt meloja pystyy melomaan helpoissa olosuhteissa ja osallistumaan ohjattuihin melontaretkiin ja harjoituksiin.

Peruskurssi (Meloja 1 / EPP1) on Melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmän, Melojan polun, ensimmäinen askel. Suoritettuasi kurssin saat halutessasi kortin/todistuksen, millä voit tarvittaessa osoittaa osaamisesi liittyessä toiseen melontaseuraan tai vuokratessasi melontakalustoa vuokraamoista.

Keski-Pohjanmaan Retkimelojat ry järjestää kaudella 2020 vähintään kaksi melonnan peruskurssia. Kurssit ovat kestoltaan n.9h jakautuen kahdelle päivälle. Kurssisisältö:

  • melonnan perustekniikat: eteenpäinmelonta, kajakin  ohjaaminen
  • melontaturvallisuus
  • varusteet
  • melonnan lajit, harrastusmahdollisuudet ja seuratoiminta

Kurssin hinta on 100€. Kurssimaksuun sisältyy kurssilla tarvittavat välineet (kajakki, mela, aukkopeite, kelluntaliivit), kahvi/välipala sekä seuran jäsenmaksu kuluvalle vuodelle ja alueemme melontakartta. Lisäksi saat kuluvan vuoden kalustomaksun halutessasi puoleen hintaan (norm.80€). Halutessasi kurssista Meloja1 / EPP1 -todistuksen, saat sen 10€ lisähintaan. Ikäraja kursseille on 15 vuotta.

Kaksi ensimmäistä kurssia on pidetty kesäkuussa. Kurssit olivat tänäkin vuonna erittäin suosittuja. Kolmas kurssi pidetään 10.-11.7.2020, johon kutsutaan ensisijaisesti kahdelta ensimmäiseltä kurssilta varasijoille jääneet. Jos kurssille jää tilaa, ilmoittautuminen muille avataan 1.7.2020 ja ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta: https://www.kprm.fi/tapahtumat/melonnan-peruskurssi/.

Kurssiosallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Osallistuessasi, huolehdithan riittävästä vakuutusturvastasi.